Blev folketingskandidat med 37 stemmer

Venstre i Næstved-kredsen har 5-600 medlemmer - kun 75 mødte op og stemte om kredsens nye folketingskandidat.

Kun 37 af Venstres mere end 500 medlemmer i Næstved kredsen udpegede i aftes kredsens nye folketingskandidat: Det blev den kun 25 årige Sebastian Mylsted-Schenstrøm, der frem mod næste valg skal forsøge at erobre en plads på Christiansborg.

Det skriver DR Sjælland.


Han stillede op i kampvalg mod Benjamin Lindberg fra Solrød, der fik 26 stemmer.

Venstres kredsformand Jacob Mols er skuffet over, at kun 75 medlemmer mødte op for at vælge folketingskandidaten. Nu overvejer han skriftlig urafstemning ved udpegning af kandidater i fremtiden:

- Det er trist når vi er 5-600 medlemmer, der kunne være med til at bestemme hvem der skal sidde på denne vigtige post. Men vi kan jo ikke gøre andet end at invitere folk, som åbenbart har foretrukket at nyde den dejlige sommeraften udendørs. Men det er nu ikke kun på grund af vejret - vi var heller ikke flere da Peter Christensen blev valgt som kandidat, siger Jacob Mols til DR Sjælland.

- Vi har ikke tradition for skriftlig urafstemning i Venstre, men det skal vi måske overveje for at få demokratiet til at folde sig bedre ud, siger han.

Tidligere forsvarsminister Peter Christensen nåede kun at være kandidat for Venstre i Næstved i få måneder da han trak sig efter han blev fyret som forsvarsminister. Han var ikke lokal - nu forsøger partiet sig med den unge kandidat, der sidder i Næstved byråd og bor i området,.

I øjeblikket har Næstvedkredsens ingen Venstre-folketingsmedlem da Karsten Nonbo røg ud ved valget i 2015.

Emneord: Folketingskandidater, Næstved, Venstre, Demokratikrise, 200617, Sebastian Mylsted-Schenstrøm
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1278 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 20.06.17 nannaock
  Valg af folketingskandidater

  Trist, at opgaven med at finde kandidater til at forvalte rigets interesser hviler på så spinkelt et grundlag som 76 stemmer.

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 06.10.15 Politik
  DOKUMENTATION: Her er Løkkes åbningstale

  Her er Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) første åbningstale i hans anden regeringsperiode.

 • 19.12.13 Politik
  Ny sygedagpengemodel forhandlet på plads

  Alle sygemeldte får økonomisk tryghed under hele sygdomsforløbet. Indsatsen for sygemeldte bliver derudover fremrykket, forbedret og målrettet syge borgere med størst behov. Det er hovedindholdet i en bred politisk aftale om en ny sygdagpengemodel, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance.

 • 26.11.13 Politik
  Presseresume af finanslovaftale for 2014

  Regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti har den 26. november indgået Aftale om Finansloven for 2014. Med aftalen afsættes 3,2 mia. kr. i 2014 og i alt 9,3 mia. kr. i 2014-2017 til en række indsatser, som kan sammenfattes under følgende fire temaer:

 • 23.01.13 Politik
  K-byrådsmedlem i Helsingør skifter til V

  Sten Kallenbach fra byrådet i Helsingør forlader de Konservative og bliver i stedet medlem af Venstre. Efter at have været konservativ folketingskandidat og medlem af byrådet for De Konservative i Helsingør i næsten to perioder, har 68-årige Sten Kallenbach valgt at skifte til Venstre. Det skriver Helsingør Dagblad.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige