Efter dom for skattesvig: Kommune opsiger Forenede

- Vi lavede en politisk aftale, da vi valgte Forenede Service efter et rengøringsudbud. Hvis Michael Krogh blev dømt for skattesvig, ville vi opsige aftalen, og det sker nu, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Rengøringsfirmaet Forenede Service mister nu sin første store kontrakt som direkte konsekvens af en dom for skattesvig, som medejer Michael Krogh modtog i sidste uge. Et enigt økonomiudvalg i Fredensborg Kommune besluttede i aftes, at kommunen skal opsige kontrakten på over 25 mio. kr. årligt, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.


- Vi lavede en politisk aftale, da vi valgte Forenede Service efter et rengøringsudbud. Hvis Michael Krogh blev dømt for skattesvig, ville vi opsige aftalen, og det sker nu. Argumentet er, at vi ikke vil have leverandører, der har den adfærd, forklarer Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg Kommune.

I de seneste mange år har Forenede Service vundet udbuddene i Fredensborg Kommune, selvom selskabet har været kritiseret for at bruge underleverandører, hvis medarbejdere havde slavelignende vilkår. 

- Det har været et ukønt forløb, og man kan sige, at vi måske allerede tidligere skulle have stoppet samarbejdet. Men vi har også den holdning, at man skal være dømt for noget kriminelt, før vi opsiger en kontrakt, uddyber Thomas Lykke Pedersen.

Beslutningen vil koste Fredensborg Kommune omkring 2,5 millioner kroner årligt, fordi Forenede Service var markant billigere end konkurrenterne.

Forenede Service forsøgte i sidste uge at komme kritikken i møde ved at lade Michael Krogh træde ud af bestyrelsen i den familieejede virksomhed, hvor Michael Krogh personligt ejer 13 procent. Michael Krogh blev idømt en bøde på 11 millioner kroner og skal i fængsel i to et halvt år for groft skattesvig. Sagen er anket til landsretten.

Emneord: Forenede Service, Fredensborg Kommune, OPS, Offentligt privat samarbejde, Skattesnyd, Thomas Lykke Pedersen, Rengøringsbranchen, 250117
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1304 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 16.11.17 Ledelse
  Innovationsminister iværksætter kulegravning af bureaukrati

  I 12 kommuner er der nu igangsat kulegravninger af bl.a. regler og dokumentationskrav på dagtilbuds- og ældreområdet. Kulegravningerne skal være med til at give medarbejderne mere tid til kerneopgaverne, siger ministre. Hent kommissorier her.

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige