Opret event

Børneårsmødet 2017 - Det svære børneliv, de gode løsninger

 • Hvad: Konference
 • Hvor: Hotel og kongrescenter Nyborg Strand
 • Startdato: 25.10.17 08:00
Tilmeld

Som altid får du på Børneårsmødet 2017 skarpe vinkler på både udfordringerne og løsningerne fra såvel livseksperter som fageksperter – altså praktisk viden om, hvad der virker, direkte fra virkeligheden.

 • Børnefattigdom. Hvad gør skrappere kontanthjælpsregler ved børns trivsel og livsmuligheder? Regeringens egne tal viser, at antallet af børn ramt af fattigdom vil fordobles som følge af 225 timers reglen og kontanthjælpsloftet. Analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Jonas Schytz Juul, tager dig igennem udviklingen af børnefattigdommen i Danmark og de spor, det trækker ind i voksenlivet. Anne og hendes datter sætter kød og blod på pludselig at skulle reducere sine månedlige udgifter med mere end 3000 kr. på grund af kontanthjælpsloftet. Som svar på de politiske stramninger træder civilsamfundet til i form af blandt andet netværket Næstehjælperne, der hjælper med mad og meget andet – her hører du hvordan og hvorfor. BROEN Danmark gør det også ved at hjælpe økonomisk med fritidsinteresser.
 • Overgreb på børn anno 2017. Karakteren af seksuelle overgreb ændrer sig i takt med den digitale udvikling. Derfor ser vi flere og flere af de såkaldte live streaming-overgreb, hvor krænkere kan bestille voldtægter af børn og instruere overgrebene direkte. Psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet fortæller, hvad vi skal være opmærksomme på i forhold til at spotte overgreb på nettet. Desuden præsenterer han sammen med Lisbeth Zornig Andersen en ny børnebog til det fem-seks-årige barn, der holder på hemmeligheder, der gør ondt i maven. En livsekspert, der selv har oplevet overgreb, perspektiverer, hvilken forskel sådan en bog kunne have gjort.
 • Farlige børn. Vi kender alle til Kundby-sagen, hvor et barn truede med at sprænge to skoler i luften. Hvad skaber disse børn og hvordan kan vi forebygge, at børn kommer så langt ud? Kasper Fisker, ekspert i radikalisering og tidl. ledende kriminolog i PET, fortæller om baggrunde for radikalisering af unge. SSP konsulent Charlie Larsen, der har erfaring fra sikrede institutioner, hvor de farlige børn i dag bliver anbragt, og som selv har en baggrund som en udsat ung, giver et indblik i hverdagen og skæbnerne bag overskrifterne.
 • Børn og angst. Et stigende antal børn og unge – anslået hver tiende – kæmper med angst. Psykiatrifonden kalder tendensen alarmerende. Angst lammer og begrænser. Professor MSO Barbara Hoff Esbjørn fra Institut for psykologi ved Københavns Universitet fortæller om angstens fremtoning og erfaringer med metoder til at håndtere eller bekæmpe angst, herunder metakognitiv terapi. En ung fortæller om at blive ramt af angst – og hvordan hun har tacklet den.
 • ”De brændte børn 2017”. Tredje sæson af tv-dokumentar serien De Brændte Børn løber over skærmen i efteråret på TV2. Det er en dokumentarserie, hvor voksne brændte børn søger svarene på, hvorfor det gik, som det gik, under deres opvækst, for at komme videre med livet. Du møder en af deltagerne – uden at sige for meget kan vi afsløre, at overskriften bliver ”Fra rod i Rødovre til leder i Røde Kors”.
 • Særlige kompetencer. En svær opvækst kan give livsvarige ar – men også særlige kompetencer. Professor Hanne Warming, RUC, præsenterer ny forskning, der gør os klogere på at spotte ressourcerne i børn med en anderledes opvækst. Hun fortæller om metoder til og erfaringer med at realisere de særlige ressourcerne i praksis, herunder at gøre det på en måde, så man samtidig tager hånd om den sårbarhed, der også kan være i de særlige ressourcer.
  Lisbeth Zornig Andersen diskuterer som livsekspert i samtale med Hanne Warming, hvilke særlige kompetencer hun selv udviklede og hvordan hun brugte dem.

Desuden bliver en værdig vinder af Hanna-prisen kåret; en ildsjæl, der sjældent gør så meget væsen af sig, men som altid og igennem mange år har vist, at han/hun er der – lige bag de børn, der har brug for omsorg og støtte.

Der vil også være musik og sang – af en ung, der har levet sangenes vers.

Du får som altid hurtige dyk ned i centrale problemstillinger, belyst både fra fageksperter og livseksperter. Her er hvad Morten Sodemann, overlæge på Odense Universitetshospital, skrev efter fagkonferencen ”Det sociale årsmøde 2017” i foråret:

“Tusind tak for en mættet, intens og lærerig dag. Konceptet med kombinationen af fageksperter, livseksperter og dialog er perfekt til at beskrive komplekse emner uden at det bliver for teoretisk. Fokus på hvad der virker giver vist alle mod på at gå tilbage i arbejdshverdagen med ny energi og gode eksempler fra det sociale tapasbord.”

Så meld dig til, spænd hjelmen og kom med til en hæsblæsende dag, hvor både hoved og hjerte bliver fyldt.

Konferencier på dagen er Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm fra Huset Zornig. Som altid bliver det en dag med rigeligt til både hoved og hjerte – i højt tempo, så husk at spænde hjelmen, og husk at melde dig til hurtigt, der er et begrænset antal pladser.

Du kan tilmelde dig her.

Tid: Den 25. oktober, 2017 – kl. 9:00 – 16:30

Sted: Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg

Hvis du har spørgsmål til konferencen, kontakt Mikael Lindholm, partner, Huset Zornig, 20409526.

Download PDF version af Børneårsmødet 2017 program

Testimonial fra Det sociale årsmøde 2017:

“Jeg bliver, som hver gang jeg deltager på Husets Zornigs årsmøder, rørt, ramt og rystet. Tak for vedholdende at sætte vigtige nye sociale udfordringer på dagsordnen og altid med et twist af evidens baseret viden eller forskning. Det store konferencerum emmer at følelser, tanker og teorier, men også af nærvær, hygge og spændende dialoger. Oplæg fra fageksperter og livseksperters åbner mine øjne og på ny mit hjerte. Jeg bliver inspireret og bekræftet i, at der er nok, at tage fat på, når jeg er tilbage på pinden.”

Mette Weber, sundhedsplejerske

Events