Formand for HK Sjælland kritiserer kommunen for spareplan på jobcenteret.

Massiv fyringsrunde varslet på Jobcenter Slagelse

16 millioner kroner mangler på kontoen for administrativt personale i Slagelse Kommune i 2017. 40 fuldtidsstillinger i Jobcenter Slagelse skal derfor skæres væk.

Godt 40 fuldtidsstillinger skal skæres væk på Jobcenter Slagelse. Det er både medarbejderne på jobcentret og Slagelse Kommunes beskæftigelses- og integrationsudvalg netop blevet orienteret om.

Det skriver Sjællandske.


Selv om man måske kunne tro, at fyringsrunden var en del af de besparelser på sammenlagt 45 millioner kroner, som i år skal foretages på beskæftigelses- og integrationsområdet, forholder det sig ikke således.

LÆS OM TIDLIGERE SAG PÅ SAMME JOBCENTER

Det hænger heller ikke umiddelbart sammen med, at Slagelse Kommune vil udbyde flere af jobcentrets opgaver til private aktører. Det er i hvert fald, hvad medarbejderne og fagforeningen HK er blevet orienteret om. Det forlyder i stedet, at årsagen er den, at der er opstået et forventet merforbrug på 16 millioner kroner i 2017 på den administrative medarbejderpost »konto 6« i budgettet for Slagelse Kommune.

Det merforbrug skal udlignes, og derfor er fyringsrunden nu blevet varslet af direktionen.

- Alle medarbejderne blev bedt om at stille til personalemøde mandag formiddag klokken 11. Her blev de orienteret om beslutningen. Det kom som en tyv i natten, og det giver virkelig meget uro dernede, siger Michael Rosenberg, sektorchef hos HK Kommunal Sjælland, til Sjællandske.

De berørte medarbejdere forventes at få endelig afklaring ved udgangen af denne måned.

Emneord: Slagelse Jobcenter, Slagelse Kommune, Fyringer, Spareplan, 050417, Jobcentre
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1304 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.11.17 Politik
  Regeringsudspil vil rydde ud i regeljungle for ledige

  Markant mindre bureaukrati. Mere frihed til kommunerne. Og alle skal med. Regeringen lægger med sit udspil op til en gennemgribende forenkling af beskæftigelsesindsatsen, der skal frigøre ressourcer i landets jobcentre til at hjælpe ledige i beskæftigelse.

 • 04.05.17 Politik
  Nyt parti vil indføre app-demokrati

  Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.

 • 28.08.17 Velfærd
  Seks anbefalinger til indsatser for uddannelse af svage unge

  Design forløb til hver enkelt og husk arbejdet med de personlige kompetencer. Det er to af seks anbefalinger fra treårigt regionsprojekt om, hvordan svage unge bedst hjælpes videre i uddannelse og beskæftigelse.

 • 01.03.17 Politik
  Seksbyerne til Folketinget: Giv kommunerne frie hænder

  Beskæftigelsesområdet har brug for en gennemgribende forenkling, hvis kommunerne skal levere en hurtig og effektiv indsats. Så enkelt er budskabet, når Aarhus og resten af 6-byerne onsdag d. 1. marts har foretræde for Folketingets beskæftigelsesudvalg.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige