Nye tal afslører medarbejderflugt i Arbejdstilsynet

100 tilsynsførende har inden for de seneste tre år sagt deres stilling op i Arbejdstilsynet. Det fremgår af en opgørelse, som Arbejdstilsynet har foretaget for Avisen.dk

Opsigelserne er landet på ledelsens bord i en periode, hvor der er gennemført besparelser, fyringer, effektiviseringer og ændringer i daglige arbejdsgange.

I slutningen af 2016 viste en intern trivselsundersøgelse, at medarbejdernes tillid til den øvelse ledelse smuldrede. I sidste uge stoppede direktør Peter Vesterheden med øjeblikkelig virkning og erkendte i en intern mail, at de seneste udfordringer havde 'slidt' på både ham og medarbejderne.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for for vores 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

Claus Skovhøj Olsen, der er sekretariatschef i Arbejdstilsynets direktionssekretariat, er opmærksom på det stigende antal medarbejdere, der søger væk, men nedtoner samtidig, at det skulle være et problem. I 2014 afleverede 32 tilsynsførende deres opsigelser. I 2015 var det tilsvarende tal 31, og sidste år valgte 37 at gå nye veje.

LÆS MERE OM UROEN I ARBEJDSTILSYNET

- Den forholdsvis lille stigning (fra 2014 til 2016, red.) er ikke i sig selv alarmerende, men det er altid noget, vi følger tæt, for vi vil selvfølgelig gerne beholde vores gode medarbejdere. Samtidig med at det jo også er naturligt, at der er en vis udskiftning, skriver Claus Skovhøj Olsen i en mail til Avisen.dk.

Ud over de 100 tilsynsførende, der selv valgte at gå, har Arbejdstilsynet sagt farvel til 60 medarbejdere, der blev fyret som i 2015 som følge af begrænsede bevillinger. 30 af de opsagte var tilsynsførende.

Arbejdstilsynet har netop besluttet at rekruttere en 'et antal tilsynsførende,' så ledige stillinger kan blive genbesat. Med de nyansatte vil der være cirka 265 tilsynsførende. Tidligere var der over 400 tilsynsførende i Arbejdstilsynet.

Professor og arbejdsmiljøforsker på Aalborg Universitet, Peter Hasle, der har fulgt udviklingen i Arbejdstilsynet gennem en årrække, mener, at tilsynet er stækket.

- Nedskæringer har reduceret antallet af tilsynsførende ganske betydeligt, og dårlig trivsel har ført til, at mange søger væk fra Arbejdstilsynet. Danmark står derfor med et arbejdstilsyn, som har svækkede muligheder for at føre et effektivt tilsyn. Det bliver derfor sværere at nå de ambitiøse mål, som regeringen har fastlagt i sin strategi for arbejdsmiljøet i 2020, lyder Peter Hasles vurdering.

Tillidsrepræsentant for medlemmerne af Dansk Metal og næstformand i Arbejdstilsynets hovedsamarbejdsudvalg, Alexander Baadh, ser med stor alvor både på de mange opsigelser.

- Det er erfarne kolleger, der smutter. Det positive er, at deres kompetencer kan bruges på andre arbejdspladser, hvor en del af dem fortsat beskæftiger sig med arbejdsmiljø. Men opsigelserne bunder jo samtidig i, at kollegerne ikke længere kan se selv i de nuværende rammer, siger Alexander Baadh, der er tilsynsførende på Sjælland, til Avisen.dk.

Emneord: Arbejdstilsynet, Medarbejderflugt, Dårlig ledelse, Claus Skovhøj Olsen, 070217
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1111 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Verdens femtestørste aquapark bygges i Høje-Taastrup Kommune

  Nordic Water Universe, der er den nuværende arbejdstitel, bliver et byggeri af den helt store kaliber. I alt vil den nye oplevelsesoase dække et areal på 840.000 m² fordelt på to områder; en ferie- og forlystelsesby og en rekreativ naturpark. Med ombord i projektet er blandt andet verdens største hoteloperatør.

 • 01.10.15 Ledelse
  To chefer fratrådt og en tredje får advarsel efter kritisk redegørelse på børneområdet

  To chefer er fratrådt, og en tredje chef får en advarsel som konsekvens af den eksterne redegørelse, som børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) offentliggjorde midt i september. Redegørelsen slog fast, at der var sket planlagte og systematiske overtrædelser af lovgivningen på området for udsatte børn.

 • 25.02.15 Politik
  Øget indsats mod social dumping

  Rødovre Kommune har indgået samarbejdsaftale med LO Hovedstaden om indsatsen mod social dumping.

 • 22.02.12 Velfærd
  Tre nattevagter i træk er for farligt

  Arbejdstilsynet bør stramme op på sine anbefalinger: Ansatte bør højst have to nattevagter i træk. Det mener FTF på baggrund af nye anbefalinger fra et hold eksperter. I dag anbefaler Arbejdstilsynet højst tre natskift i træk for medarbejdere med skifteholdsarbejde, fordi natarbejde er meget belastende for kroppen, bl.a. øger det risikoen for brystkræft.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige