OPP-plejecenter i Holbæk gør hverdagen lettere med velfærdsteknologi

Holbæk Kommune har udbudt deres plejecenter i Tølløse som et offentligt privat partnerskab (OPP). Dermed har kommunen kunne skabe en sund konkurrence mellem leverandørerne om at tilbyde de bedste velfærdsteknologiske løsninger til gavn for de ældre.

I de kommende år bliver der flere ældre i landets kommuner. Samtidigt står kommunerne overfor løbende krav om at reducere udgifterne til ældreområdet. Det gør det sværere for kommunerne at få råd til at investere i ny velfærdsteknologi, som kan forbedre hverdagen for de ældre. Holbæk Kommune har imødekommet denne udfordring ved at ligge vægt på tilbudsgivernes evne til at introducere ny velfærdsteknologi.

Læs mere fra DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

- I Holbæk Kommune har vi komplementeret vores kommunale plejecenter og private friboligplejecenter med et OPP-plejecenter. Mangfoldigheden i typen af plejecentrene giver vores ældre borgere og deres familie et reelt frit valg i forhold til pleje og omsorg. Det er én af vores store styrker i ældreplejen i Holbæk Kommune, siger Pernille Kruse, formand for ældreudvalget i Holbæk Kommune.

Den vindende leverandør har installeret såkaldte ”wayfinder” skærme, så familien og vennerne til beboerne hurtigt kan orientere sig om plejecentrets aktiviteter og finde hen til den beboer, som de ønsker at besøge. Derudover har leverandøren investeret i forskellige former for velfærdsteknologi, der specifikt er rettet mod at forbedre de demente beboeres hverdag. Alle demente beboere har derfor fået installeret såkaldte ”sleeptrackere”, som er en sensor i madrassen, der registrerer søvn, puls og vejrtrækning. Det giver personalet bedre mulighed for at hjælpe de demente beboere med at få et bedre søvnmønster.

- Ved at bruge OPP-modellen til at opføre og drive kommunale plejecentre kan landets kommuner imødekomme det stigende udgiftspres på ældreområdet. Derudover kan kommunerne opretholde et højt serviceniveau, herunder sikre at plejecentrene har den nyeste velfærdsteknologi, siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, DI, Holbæk Kommune, OPP, 101017, Jakob Scharff
Dansk Industri på DenOffentlige.dk Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med dette udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder ...
Aktivitet: Artikler: 182 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 09.10.17 Infrastruktur
  Nye boligtal: Nu falder huspriserne

  For første gang i seks måneder viser Boligsidens Markedsindeks et fald i huspriserne. Det er samtidig første gang i tre år, at en september måned byder på prisfald.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige