Prognose: Martin Henriksen står til at ryge ud af Folketinget

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, ville miste sit mandat i hovedstaden, hvis der var valg nu, skriver Altinget.

Det fremgår af en ny prognose, der er udarbejdet for Altinget af valgekspert og professor Kasper Møller Hansen fra KU. Her er Dansk Folkeparti gået tilbage fra to til et enkelt mandat i København, hvor Martin Henriksen er opstillet.

Dermed er pladsen i Folketinget for en af Dansk Folkepartis største profiler og mest markante stemmer i udlændingedebatten i farezonen.

Prøv DenOffentlige

DenOffentlige får ingen mediestøtte og er stadig gratis for for vores 100.000 læsere. 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

- Det er gratis 

Siden maj er partiet gået marginalt tilbage i snittet af meningsmålinger, men tilbagegangen er nok til, at Henriksens plads i Folketinget igen er endt i farezonen.

Og med 7.600 personlige stemmer ved sidste folketingsvalg i 2015 har Martin Henriksen umiddelbart langt op til sin partifælle Peter Skaarup, der fik 28.000 stemmer i København.

Der er ikke så meget tvivl om, at Peter Skaarup er storfavorit til at tage det første mandat. Og får Dansk Folkeparti kun det ene mandat i hovedstaden, så trækker Martin Henriksen det korteste strå," siger redaktør på Altingets Christiansborg-portal, Morten Øyen.

ansk Folkeparti står samlet til at gå syv mandater tilbage i forhold til folketingsvalget 2015. Men partiet behøver ikke nogen markant vælgertilgang i hovedstaden, før Henriksen kan fortsætte på Christiansborg:

"Der skal ikke meget fremgang til før partiet igen får to mandater i Københavns Storkreds. Men prognosen viser, at Dansk Folkeparti stadig ligger på så lavt niveau, at det koster pladser i Folketinget - og en af partiets stærke profiler er i farezonen," siger Morten Øyen.

Hovedpersonen selv tager prognosen med oprejst pande og fortæller, at han hverken vil skifte stil eller opstillingskreds for at øge chancerne for genvalg:

"Jeg bliver ved med at gøre det, jeg hele tiden har gjort. Jeg leder stadig efter flertal for nye stramninger på udlændingeområdet. Når man går ind i politik, er det for at gøre en forskel, og hvis det skulle stoppe, kan jeg sagtens se mig selv i spejlet. Men hvis vælgerne siger, at det skal slutte, må det være sådan," siger han til Altinget.

Hele historien hos Altinget

Emneord: Martin Henriksen, Dansk Folkeparti, Folketingsvalg, Prognoser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1184 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige